Fundația Rudolf Steiner pentru Liceul Waldorf Timișoara

Impozit Profit

Doneaza 20% din impozitul pe profit

Draga parinte,

Daca ai prieteni ce au o firma si 10 minute libere, ne poti sprijini mai mult decat crezi!

Informeaza-ti acesti prieteni ca pot  sustine dezvoltarea scolii Waldorf fara nici un cost suplimentar, prin redirectionare a 20% din impozitul pe venit/profit al firmei sub forma de sponsorizare conform L32/1994.
Firma trebuie doar sa completeze contractul de sponsorizare si sa vireze banii din contul firmei in contul fundatiei.
Contractul de sponsorizare il poti primi de la noi stampilat si completat cu datele fundatiei astfel incat firma va trebui doar sa completeze datele si sa faca transferul banilor. Spre deosebire de modaliatatea de sponsorizare in cazul persoanelor fizice unde bani sunt virati catre stat in conturile ONG-urilor, societatile comerciale vireaza ele direct banii in cont astfel incat procedeul este mult mai simplificat si banii ajung mai repede in conturille fundatiei.

 

Sponsorizand Fundatia Rudolf Steiner firma nu isi asuma nici o obligatie financiara suplimentara ci doar redirectioneaza banii care ar ajunge la stat sub forma impozitului.
Daca banii nu sunt redirectionati de catre firma catre fundatie in timp util, acesti bani vor ajunge  catre stat conform obligatilor legale fiind vorba de impozitul pe profit/venit al firmei.

 

Termenul pana la care se poate face sponsorizarea difera intre functie de modul de impozitare al firmelor astfel:
  • firmele cu impozit de venit platesc trimestrial  catre stat 1% impozit din cifra lor de afaceri – 20% din acest 1% poate fi redirectionat catre Fundatia Waldorf pana pe data 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul (ex daca pana pe data de 27.04, nu a fost directionat cei 20% catre fundatie, firma este obligata sa vireze banii in conturile statului si nu mai are dreptul sa ii foloseasca pentru sponsorizare)
  • firmele cu impozit pe profit– pana in data de 25 martie a anului urmator pentru anul fiscal precedent (ex. din impozitul datorat catre stat pentru anul  2021 pot fi facute sponsorizari pana in data de 24.03.2022).
Sponsorizarea poate fi facuta oricand, in orice luna, insa contabilul firmei este cel care va calcula suma pe care o poate aloca pentru sponsorizare in functie de impozitul datorat de firma statului cat si de termenele de plata scadente.

Pentru a simplifica procesul cat mai mult, poti cere pe email sa iti trimitem un contrcat de sponsorizare completat cu datele fundatiei astfel incat atunci cand abordezi firma sa ai si contractul in baza caruia se va face redirectionarea impozitului pe profit.

Trimite-ne un email pe adresa gabriela.bocsa@fundatiawaldorftm.ro si ti-l vom trimite in cel mai scurt timp.

 

Ti se pare totusi complicat?  Cineva din fundatie poate sa ofere oricand mai multe informatii firmei interesate !
Daca ai luat legatura cu firma si este de acord sa sustina proiectele fundatiei prin redirectionarea partiala a impozitului, lasa-ne datele de contact ale persoanei autorizate din partea firmei si cineva din partea fundatiei  va lua legatura cu aceasta (avem nevoie de numar de telefon/persoana de contact)

 

Trimite aceste date pe email gabriela.bocsa@fundatiawaldorftm.ro sau la numarul de telefon 0727 116 877 si noi ne vom ocupa mai departe apreciand in acelasi timp ajutorul tau.

 

Ce are de castigat firma daca sponsorizeaza fundatia

 

Pe langa faptul ca va beneficia satisfactia de a fi sustinut un proiect in educatie si multumirele noastre, daca este de acord numele firmei poate fi trecut pe pagina dedicata sponsorilor (denumire firma + link site daca este cazul + logo)
Contract sponsorizare FRST Contract sponsorizare FRST Cladire Liceu